loading...
چگونه یک سایت آماده داشته باشیم؟
اکبر صادقی بازدید : 268 شنبه 19 بهمن 1398 نظرات (0)

 رزین اپوکسی

رزین اپوکسی از خانواده رزین های دو جزیی است که شامل رزین و هاردنر می باشد. این دو جزء باید به نسبت مشخصی که بنا به فرمولاسیون و کاربرد آن متفاوت است با یک دیگر مخلوط شده و سپس روی سطح یا قالب مورد نظر ریخته شود. رزین های اپوکسی در جهان به عنوان رزین های مناسب برای کارهای هنری و دست ساخت دسته بندی شده اند. این رزین ها عوارض سمی بسیار کمتری داشته و در اتاق کارهایی با تهویه مناسب به راحتی می توان از آنها استفاده کرد. از رزین های اپوکسی برای ساخت زیورآلات مصنوعی استفاده می شود. یکی از دغدغه های اصلی هنرمندان سفت شدن رزین است که با دقت در نسبت تخلیط هاردنر و اپوکسی برطرف می شود.

این رزین ها برای سفت شدن به کوره (پخته شدن) نیاز ندارند. آنها در مجاورت هوا به تدریج سفت می شود.این ماده بعد از گذشت 1 روز کاملاً خشک شده ولی 3 تا 7 روز طول می کشد تا به نهایت سختی خود برسد و پیوندهای بین رزین و هاردنر استحکام یابد.

همانطور که اشاره شد این ماده از دو ماده تشکیل شده است: رزین و هاردنر (سخت کننده). این دو بخش باید با نسبت دقیقی، که توسط تولید کننده مشخص می شود، مخلوط شوند. رزین اپوکسی نسبت به رزین پلی استر بسیار گرانتر است اما به همان دلیل سمی بودن، برای پروژه های خانگی بسیار مناسب تر است.

این رزین را همیشه با دقت زیاد استفاده کنید. و به توصیه های ایمنی و نکات بهداشتی ارائه شده توسط کارخانه های تولیدی توجه کنید. بعد از اینکه رزین اپوکسی روی یک سطح ریخته و خشک شود، سطحی شفاف، شیشه ای و صیقلی روی کار ایجاد می شود.

 

در صورتی که نیاز به خرید رزین اپوکسی دارید به لینک زیر مراجعه کنید

رزین اپوکسی و هاردنر سوپر شفاف و رقیق

 

 

رزین و هاردنر

ممکن است تابه‌حال بارها نام رزین و هاردنر  را در محصولات صنعتی و هنری شنیده باشید اما ندانید رزین چیست و چه کاربردی دارد. رزین یک ترکیب صنعتی است که به دو صورت طبیعی و مصنوعی تولید می‌شوند و در عرصه صنعت و هنر بسیار مورد استفاده است و کاربری بسیاری دارد. رزین یک ماده فوق‌العاده چسبناک است که دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و خراش است و به واسطه ماده هاردنر (سفت کننده) خودش را گرفته و سخت می شود به همین خاطر تحت عنوان رزین و هاردنر هم شناخته می شود. این ماده در برابر آب به شدت نفوذناپذیر است و قابلیت حل شدن در آب را ندارد. تنها محلولی که می‌تواند با رزین واکنش شیمیایی داشته باشد الکل و استون است. رزین‌ها به دو صورت طبیعی و مصنوعی تولید می‌شوند. رزین طبیعی همان صمغ درخت کاج است که به خشک شده آن کهربا نیز می‌گویند.

رزین‌های مصنوعی موجود در صنعت و هنر معمولاً دارای قیمت بالایی هستند ولی به دلیل کاربردهای زیادی که دارند عموماً با استقبال خوبی روبرو می‌شوند و همیشه طرفداران خود را دارند. رزین مصنوعی ترکیبی از رزین و هاردنر با نسبت مشخص و فرمولاسیون مخصوص است. به رزین مصنوعی رزین اپوکسی گفته می‌شود. رزین‌های اپوکسی دارای انواع متفاوتی هستند که در ادامه این مطلب به شما معرفی می‌شوند.

 

ویژگی های رزین اپوکسی

 

مقاومت مکانیکی بسیار بالا

تحمل 5 تن فشار لاستیک در هر سانتی متر مربع

بهتر است آن را در داخل ساختمان استفاده کنید.

رزین اپوکسی آتش زا نیست ؛ ولی ضد حریق هم نیست.

مقاومت شیمیایی خوب در برابر اسیدها

نوع خاصی از رزین اپوکسی میتواند هادی الکتریسیته ساکن باشد.

چسبندگی عالی به سطح

رسانا نیست و تا حدودی عایق جریان الکتریسیته است (البته می توان آن را رسانا کرد)

جرم نمی گیرد،چربی و انواع آلودگی از روی آن به راحتی پاک می شود.

مقاومت دمایی رزین اپوکسی پس از خشک شدن خوب است. به طوری که تا60 درجه به صورت مداوم و نهایتاً 80 درجه به صورت لحظه ای می تواند تحمل کند و ذوب نشود.

سر بودن (لیز شدن سطح) کمتر از کاشی و سرامیک است.

تنوع رنگی نامحدود دارد و میتواند با محیط سازگاری کامل پیدا کند.

 

 

انواع رزین اپوکسی

رزین اپوکسی دارای انواع متفاوتی است که هرکدام کاربرد مخصوص خود را در صنعت و هنر دارند. رزین‌ها بر دو اساس نحوه خشک شدن و کاربرد آن‌ها تقسیم می شوند. رزین اپوکسی بر اساس نحوه خشک شدن به دو دسته تقسیم می‌شوند.

 

1. رزین تک جزئی

این نوع از رزین به‌سرعت در مجاورت با هوا خشک می‌شوند. از رزین‌های تک جزئی می‌توان به انواع چسب‌ها و براق‌کننده‌های صنعتی برای سنگ‌ها اشاره کرد.

 

2. رزین چند جزئی

این نوع از رزین همان رزین اپوکسی است که از ترکیب رزین و هاردنر ساخته می‌شود. رزین‌های اپوکسی برای کارهای حجمی استفاده می‌شود.

 

نوعی دیگر از دسته‌بندی رزین‌ها برحسب کاربرد آن‌ها است. انواع رزین‌ها برحسب کاربرد عبارت‌اند از:

 

1. رزین پلی استر

این نوع از رزین برای کارهای صنعتی و هنری مانند مجسمه‌سازی بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد. قیمت رزین پلی‌استر ارزان‌تر از نوع رزین اپوکسی است. دلیل آن استفاده زیاد از این رزین و فروش آن در حجم‌های زیاد است. این نوع از رزین در هنگام تولید دارای بخارهای بسیار سمی بوده و باید در محیطی با تهویه قوی و رعایت شرایط ایمنی تهیه شود. برای رنگ‌کاری رزین پلی استر از جوهر رنگ استفاده می‌شود.

 

2. رزین اپوکسی

رزین اپوکسی نوع دیگری از رزین است که برای فعالیت‌های هنری مانند ساخت انواع مجسمه‌ها و زیورآلات مصنوعی از آن استفاده می‌شود. رزین اپوکسی همچنین در صنایع هوافضا، ساختمان‌سازی و عمران، صنایع اتومبیل‌سازی و صنایع پوششی کاربرد فراوان دارد. این نوع از رزین اندکی گران‌تر است ولی در عوض بخارهای سمی آن بسیار کم بوده و برای پخت نیاز به کوره ندارد. رزین اپوکسی برای کارگاه‌های کوچک و همچنین مصارف خانگی بسیار مناسب‌تر از رزین پلی‌استر است.

 

انواع دیگری نیز از رزین‌های موجود در صنعت تولید می‌شوند که دارای کاربردهای متفاوت در صنعت و هنر هستند. از جمله این رزین‌ها می‌توان به رزین وینیل‌استر و پلی اورتان اشاره کرد.

 

مزایای استفاده از رزین اپوکسی

 

1. قدرت چسبندگی بسیار بالا

2. مقاومت بسیار زیاد در برابر مواد شیمیایی و اسیدی

3. مقاومت مکانیکی بسیار زیاد

4. ماده نارسانا و عایق برق و الکتریسیته

5. قابلیت تبدیل به ماده رسانا

6. قابلیت پاک‌سازی و تمیزکاری سریع

7. قابلیت انواع رنگ‌پذیری

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 7
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 21
  • بازدید ماه : 50
  • بازدید سال : 560
  • بازدید کلی : 3,158